Wat is 

TIMO?

Modulaire opslagmeubels

Opslagruimte hoeft niet saai te zijn, modulariteit mag ook wel eens opvallen. Zo is Timo ontstaan, een collectie van kleine modules die samen één toonstuk vormen dat in elke ruimte past.

Kwaliteit op de eerste plaats

Timo betekent ook kwaliteit. We werken met kritisch geselecteerde houtsoorten, zowel op vlak van kwaliteit als duurzaamheid. Zo zal je nooit goedkope en kwalitatief mindere plaatmaterialen vinden. Onze afwerking is iets om trots op te zijn. Je merkt het als je dichtbij komt: de zachte afwerking van natuurlijke oliën en de tastbare structuur van de houtsoorten of het aspect van de natuurlijke lak komen je al snel tegemoet.
Gents vakmanschap

Elke module wordt artisanaal gemaakt en met de hand afgewerkt in Gent, door het vakmanschap van Tintelijn. Verschillende ecologische houtsoorten worden gecombineerd en zorgvuldig bewerkt met natuurlijke oliën of natuurverf, waardoor het uiteindelijke meubel een frisse en kleurrijke uitstraling heeft die elke ruimte leven inblaast.

Levendige afwerking

Dankzij de zorgvuldige en gedetailleerde afwerking is ook de achterkant een lust voor het oog. De simpele vormen werken samen met de levendige selectie aan materialen en kleuren om bijna oneindig unieke mogelijkheden te bieden. De enige limiet is jouw creativiteit: van simpele kast tot groteske room-divider, of eerder een buitengewoon bureau? Alles kan!
Als je een Timo meubel koopt, weet je dat je een uniek meubelstuk hebt waar veel tijd en aandacht is besteed aan de fijnste details. Geen fabrieken die honderden meubels per week afleveren uit goedkope kunststoffen, maar echt Gents vakmanschap met degelijke en gezonde materialen.

Stap één

Bepaal de essentie van de kast - met keuze uit verschillende modules en een aantal duurzame materialen. Stel zelf een vorm samen, of kies uit een selectie voorontwerpen.

Stap twee

Elke kast heeft een voetstuk nodig, maar niet elke kast doet dit in stijl. Kies tussen een kleine selectie zelf ontworpen voetstukken, afhankelijk van de totale grootte van de kast.

Stap drie

De kers op de taart. Ons groot aanbod aan materialen, afwerkingen en handgrepen zorgen dat elke kastdeur anders is en bijdraagt tot een unieke, gepersonaliseerde Timo.

De modules

Verken de verschillende soorten modules met alle mogelijke materialen, kleuren en afwerkingen. Lees hier ook hoe ze eenvoudig geassembleerd kunnen worden, of download de legpuzzel om zelf je eigen kast samen te stellen.

Ontdek de Timo modules

Stel zelf je modulaire kast samen

We hebben een handige en speelse bouwpuzzel gemaakt waarmee je op een zeer eenvoudige wijze zelf je kast in elkaar kan puzzelen, van vorm tot materiaal.

Download de bouwpuzzel

Duurzaamheid

Lees hoe we de Timo kasten zo duurzaam mogelijk maken, van ecologische materiaalkeuze tot lokale en ethische productie.

Lees meer

Webshop

Bekijk de selectie ontwerpen die door Tintelijn zelf is samengesteld. Ontdek de verschillende kasten en alle varianten van materialen, kleuren en afwerkingen. Deze meubels zijn eenvoudig via mail te bestellen.

Bezoek de webshop